Oi Kreikka tuo jumalten maa
Nyt oli vuorossa "mini" kreikkalainen ilta pikamusakalla. Olemme miehen kanssa matkustelleet kahdeksan kertaa kreikan eri kohteissa ja Kreeta sekä Parga ovat olleet ehdottomia suosikkeja meille. Rakastamme kreikkalaista ruokaa ja ilmastoa. Haaveena meillä on se klisee, joka varmaan monella muullakin, että joskus omistamme vielä sieltä pienen talon, jonka pihalla kasvaa appelsiini- ja sitruunapuu sekä puutarhassa rehottaa yrttitarha :)
Pikamusaka
- 300 g jauhelihaa
- 1 pieni sipuli
- 3 valkosipulia
- 2 dl tomaattimurskaa
- 4 kpl munakoisoja tai kesäkurpitsoja
- 2-3 rkl Musaka mausteseosta
- Mustapippuria ja suolaa
- Juustoraastetta
Koverra munakoisojen tai kesäkurpitsojen sisällystä niin, että sisälle syntyy kuppi, jonne saa hyvin täytettä. Paista pilkottu sipuli ja jauheliha, lisää joukkoon mausteet ja tomaattimusrka. Maista maku. Laita täyte munakoisoihin tai kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 astetta 35 min. Munakoison tulee olla pehmeä, kesäkurpitsan voi jättää hitusen rapsakaksi.
Lisukkeena oli myös fetasalaattia, tzatzikia ja paistetut sienet.
Paistetut sienet
- 1 rasia herkkusieniä
- 1 dl Jauhoja ja 1 dl korppujauhoja
- Valkopippuria ja mustapippuria
- Suolaa
- 2 munaa
- 1 sitruuna
Siivuta sienet. Sekoita sekaisin jauhot ja mausteet lautasella. Riko toiselle lautaselle munat ja sekoita ne sekaisin. Dippaa herkkusieniä ensin munaan ja siitä sitten jauhoihin ja laita heti kuumalle pannulle, jossa kunnolla oliiviöljyä (ainakin 1/2 dl). Täytä pannu niin, että mikään sieni ei mene päällekkäin, muuten ne eivät paistu rapsakoiksi. Yhdestä herkkusienipaketista paistaa noin 3 satsia. Paista sienet noin 5 min ja katso että paistuvat ruskeiksi ja rapeiksi. Purista paistettujen sienten päälle sitruunaa.
Tzatziki
- 2 dl kreikkalaista jugurttia
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- Tilliä tuoreena tai kuivattuna
- Yrttisuolaa
- valkopippuria ja mustapippuria ripaus
- 1 tl punaviinietikkaa
- 1 rkl öliiviöljyä
- Kurkkua noin 10 cm
Pilko kurkku reiluksi paloiksi ja ripottele päälle merisuolaa (tämä itkettää kurkusta vettä pois). Sekoita jugurtin joukkoon puristetut valkosipulit, mausteet, öljy, viinietikka ja puristetut kurkut. Maista maku, siinä saa olla hiukan suolaa ja valkosipuli maistua.
Juomaksi valitsin espanjalaisen Tempranillo rypäleestä valmistetun Radio Bocan punaviinin (Alkosta 7,49 €). Tai kreikkalainen Mythos olutkin sopii vallan mainiosti. Ruoka aineisiin meni noin 10 €.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti