Ja vielä ruispohjalla! the recipe is also in english bottom of the page
Kun kaupassa unohtui käydä ennen helatorstaita ja tänään ei millään jaksanut, niin päätimpä tehdä iltapalaksi pizzan. Täytteet löysin kaapin kätköstä :) Pizzaa perinteisimmillään, melkein tähteistä tehty ;)Rukiinen pizzapohja:
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl lämmintä vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa (käytin Herbamarea)
- 1 tl tzatzikijauhetta (voi käyttää myös kuivattua valkosipulijauhetta)
(no joo, eihän ruispohja nyt aitoa italialaista ole, mutta ainakin hitusen terveellisempi kuin tavallinen vehnäjauhopohja).
Pizzapohjan sielu eli kastike:
- Muttin Passata di Pomodoro (paseerattu tomaatti) aitoa italialaista. Käytän ehdottomasti aina vain tätä (myös spaghettibolognesekastikkeessa), koska se ei ole kitkerää niin kuin muut tomaattimurskat. Tätä aitoa italialaista saa mm. S-Marketista, Prismasta ja K-Kaupasta
- 1/2 keltasipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 kpl Knorrin Fond du chef -härkäkuutio
- jauhettua mustapippuria
- oreganoa ja basilikaa maun mukaan
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl sokeria
- 1 tl balsamicokastiketta
Levitä kohonnut taikina leivinpaperille koko arkin kokoiseksi. Itse työstän taikinan käsin käyttäen apuna öljyä enkä jauhoja. Öljy estää myös taikinaa tarttumasta sormiin ja leivinpaperiin. Laita päälle kastike ja täytteet: Täytteet voi vapaasti valita oman maun mukaan :)
Minä laitoin täytteeksi:
- 4 artisokkaa pieneksi leikattuna
- 10 siivua aurinkokuivattua tomaattia pieneksi leikattuna
- oliiveja
- kirsikkatomaatteja hiukan lohkottuina
- 2 rkl capriksia
- 1 punainen sipuli suikaleina
- 1/2 keltasipuli suikaleina
- Riitan mozzarellapötkö paloina
- pestokastiketta
- 2-3 dl juustoraastetta
Pizza base:
- 2 tsp Dry yeast
- 2 tblsp Olive oil
- 2 decilitre Warm water
- 2 decilitre Wheat flour
- 2 decilitre ye flour
- 1 tsp Salt
- 1 tsp Garlic powder
Sauce and filling:
- 500 g Sieved tomatoes
- 1 Onion
- 4 Clove of garlic
- 2 tblsp Beef broth or vegetable broth
- black pepper
- Origanum and basil
- 2 tblsp tomato Paste
- 1 tsp Sugar
- 1 tblsp Balsamic vinegar
- 4 artichoke cut into small
- 10 sliced sun-dried tomatoes
- Cherry tomatoes, quartered
- Capers
- Sliced red onion
- Sliced small onion
- Sliced mozzarella cheese
- Pesto sauce
- Grated cheese