Sushikurssi
Ostin tänä vuonna hääpäivälahjaksi miehelleni ja minulle sushikurssin. Tiesin, että syksyllä se alkaa työväenopistolla. Kurssi koostui kahdesta kerrasta (3h 45 min / kerta) ja maksoi alle 50€ / hlö. Pienellä jännitysmomentilla mietin, kuinkakohan parrakkaan osapuolen hermo kestää :) sellaista pientä piperrystä! Mutta loistavastihan se onneksi meni. Hermot säilyi kurissa molemmilla ja saatiin loistavalla tiimityöskentelyllä maukkaita susheja aikaiseksi. Hyvä me!
Ensimmäisellä kerralla jokainen pari valmisti ihan perus-susheja:
- Maki-rullia: lohi- tai surimi- ja kurkku-, avocadotäytteillä
- Nigireitä: lohi, ebi ja tamagoyaki
Lähinnä käytiin läpi oikea sushiriisin keittotapa, mausteet, välineet ja käsittelytavat esim. kalalle ja rullien käärimiseen.
Toisella kerralla töitä jaettiin pariskuntien kesken ja valmistettiin sushibuffa, jossa oli tarjolla:
Sushit:
- Kalifornia-rullat: kaksi erilaista (lohi, kurkku, porkkana ja surimi, kurkku, avocado)
- Temakin kylmäsavulohesta ja kasviksista (perinteinen japanilainen, nopea snack)
- Prässätty sushi silakoista (suomisushii)
- Sushiveneet mädistä ja tonnikalasta
- Inari-sushit (tofutaskuja)
Muut japanilaiset ruuat:
- Miso-keitto
- Retikkaseesamisalaatti
- Japanilainen etikkakurkku
- Tempurat (friteerattua sipulia, munakoisoa ja jättikatkaravunpyrstöjä)
- Vihreä teejäätelö ja seesamikeksit
Meille mieheni kanssa annettiin tehtäväksi tehdä keikausrullia, eli Kalifornia-rullia. Lisäksi listana valmistaa retikka, porkkana ja kurkku suikalesalaattia, johon sekoitettiin itse tehty seesamikastike joukkoon. Kastike oli kyllä niin hyvää, että (pienellä muutoksella) tulen tekemään sitä jatkossa kana avocadosalaattini päälle.
Nuo keikausrullat eli Kalifornia-rullat olivat yllättävän helppo tehdä! Nehän eivät ole perinteinen japanilainen sushi, vaan kuten nimestä saattaa arvata, ne on keksitty Ameriiikan puolella!
Kurssi oli mielestämme todellakin hintansa väärti ja opettaja oli loistava. Tämä nuori kotitalousopettaja pitää muuten ihanaa blogia: Kaneliposki. Kannattaa käydä tutustumassa siihen.
Sushikurssi sai jatkoa, kun pidettiin kavereiden kesken oma sellainen. Jo oli kiva väännellä rullia porukalla! Siitä lisää kuvaa ja reseptiikkaa myöhemmin :)